Övningskör hos oss!

Du väljer själv i vilken takt du vill köra.

Du och din trafiklärare bestämmer hur din utbildning ska se ut. Antalet körlektioner bestäms av dina förkunskaper och vilken möjlighet du har att mängdträna hemma. Om du har en handledare hemma får du mer än gärna ta med dig denna vid körlektionen så att han/hon kan hålla sig informerad och uppdaterad eftersom det ständigt tillkommer nya saker i reglerna kring övningskörning.

Kunskap är färskvara i vår branch!

Teorilektioner

Hos oss på Uppsala Trafikskola består teorikursen av totalt 4 tillfällen på 75 min vardera. För information om nästa teoristart, vänligen kontakta vår reception.

När du skriver in dig på trafikskolan får du ditt paket med läroböcker och övningshäften. Du får också inloggningsuppgifter till elevcentralen så att du kan öva när det passar dig. Det är naturligtvis bra om du kan försöka att hålla teorikunskaperna i nivå med din körning, så att du kan förstå reglerna för den trafikmiljö du kör i just nu.

Praktisk teori med andra ord!

Risk 1:an

Riskutbildning del 1 omfattar alkohol, andra droger, trötthet och andra riskfyllda beteenden. Den hålls som lärarledd lektion.

För att du ska få ut mesta möjliga av din riskutbildningar är det bra om du gör den mot slutet av din utbildning. Detta med tanke på både din körförmåga och din möjlighet att förstå samband mellan orsak och verkan. Vi vill helt enkelt att du ska få ut så mycket som möjligt av dina Riskutbildningar.

Undervisningen sker på svenska så du måste behärska det i tal och skrift. Tolkning ej tillåten.

Teaching is in Swedish so you must master it in speech and writing. Interpretation is not allowed.

Risk 2:an

Riskutbildning del 2 är det som tidigare halkbana. Risk 2:an genomförs på trafikövningsplats och omfattar hastighet, säkerhet och körning under riskfyllda förhållanden. För att du ska få ut det mesta möjliga av din riskutbildning är det bra om du gör den mot slutet av din utbildningen. När du känner dig bekväm bakom ratten har du större fokus utanför bilen och har möjlighet att förstå samband mellan orsak och verkan. Vi vill helt enkelt att du ska få ut så mycket som möjligt av dina Riskutbildningar.

Undervisningen sker på svenska så du måste behärska det i tal och skrift. Tolkning ej tillåten.

Teaching is in Swedish so you must master it in speech and writing. Interpretation is not allowed.